Mijn laatste column!

Beste lezers,

Notaris Dré Teeuwen afscheidEr is een tijd van komen en een tijd van gaan en die tijd van gaan is nu gekomen.

Op 4 maart a.s. word ik 70 jaar. Op de eerste van de maand volgend op de maand dat je 70 jaar wordt ben je als notaris van rechtswege ontslagen. Dit betekent dat ik nog door mag gaan als notaris tot en met 31 maart a.s. en die tijd maak ik vol.

Sinds 2007 schrijf ik columns. Eerst in Het Boxmeers Weekblad en later ook in de Maasdriehoek. Over diverse thema's heb ik geschreven maar vaak ging het over mijn geliefde thema: het erfrecht. Een thema waarin alles van de mens terugkomt. De mooie eigenschappen maar ook de hebzucht en jaloezie. U kent de uitdrukking wel als iemand zegt: dat is een goeie man/vrouw; oh, dan heb je zeker nog nooit een erfenis met hem/haar gedeeld.
Als het om geld gaat zie ik soms de mens veranderen als een blad aan de boom. Mijn moeder zei altijd: geld is een lelijk ding.

Ik kreeg van u als lezer vaak positieve reacties. Waarvoor mijn dank.
Het is leuk om mensen te prikkelen en te merken dat een geschreven artikel ertoe leidt dat de mensen kritisch naar hun eigen situatie kijken.

Ik heb een mooie carrière gehad. Ik ben afgestudeerd in 1981 en had twee richtingen gedaan: Nederlands recht en Notariaat. Maar toen ik in 1981 afstudeerde was er in het notariaat geen werk te vinden. Het was toen crisis. De rente was 13/14 procent. Ik ben daarom eerst 5 1/2 jaar advocaat geweest in Eindhoven en daarna 4 jaar bedrijfsjurist bij de Cehave, de Boerenbond, in Veghel. In 1991 ben ik begonnen in het Notariaat. In 1992 ben ik naar Boxmeer gekomen als kandidaat notaris waarna ik in 2002 Servie Bongaerts als notaris opgevolgd heb in Boxmeer.

Ik heb hier altijd met veel plezier gewerkt. Een mooie algemene praktijk. Boxmeer heeft een centrumfunctie. Scholen, bedrijven instellingen. Een prettige mentaliteit van de mensen. Daarnaast heb ik het contact met de boeren altijd als heel prettig ervaren. Als Limburgse bakkerszoon heb ik me in Boxmeer altijd thuis gevoeld.

Een van de mooiste activiteiten vond ik het verzorgen van lezingen, op verzoek van diverse verenigingen maar ook op initiatief van ons kantoor in het Land van Cuijk en Noord Limburg.

Aangezien werk altijd mijn hobby is geweest is het wel belangrijk te voorkomen dat je in een zwart gat valt.

Ik merk dat op het notarieel gebied nog veel onbekend is. Mensen realiseren zich niet hoe je op vrij eenvoudige manier kunt regelen dat niet teveel geld naar de belastingdienst / zorg gaat. Daar wil ik me in de toekomst voor inzetten.

Sinds kort zit ik in de Helpdesk van de KBO Brabant. Zo zal ik in de toekomst lezingen blijven verzorgen voor de KBO Brabant maar ook eventueel voor andere verenigingen in het Land van Cuijk en Noord Limburg. Ook andere activiteiten sluit ik niet uit. Graag stap ik op het mooiste treintje dat voorbij komt.

Een afscheidsreceptie had ik gepland voor 31 maart a.s.. In verband met corona is dat nu niet mogelijk. Ik ga zeker niet met de stille trom vertrekken. Zodra er een mogelijkheid is zal er een afscheidsreceptie worden gehouden. Daar zal ik dan de nodige bekendheid aan geven in de pers.

Rest mij u te danken voor het door u in mij gestelde vertrouwen en voor de mooie tijd als notaris in Boxmeer. Ik blijf er met veel plezier aan terugdenken.

Mr. Dré Teeuwen
Notariskantoor Teeuwen te Boxmeer
www.notaristeeuwen.nl
info@dreteeuwen.nl
telefoon: 0485-573472

 

Eerder verschenen nieuwsbrieven:

Door: Notaris Boxmeer

 • Kan ik mijn kind onterven?

  Regelmatig wordt me gevraagd: “kan ik mijn kind onterven?” Het antwoord is: “Ja, maar ….”
  d.d. 02-08-2021

 • Dat kan natuurlijk ook

  Ik feliciteer de twee dames tegenover mij met de aankoop van hun huis. Ze hebben net de akte van levering en de hypotheekakte getekend...
  d.d. 12-07-2021

 • Welk recht regelt de erfenis als u in het buitenland gaat wonen?

  Een Nederlander en een Belg vertrokken naar Duitsland. Dit zou het begin kunnen zijn van een flauwe mop...
  d.d. 07-07-2021

 • Erfenis van ‘langstlevende’ steeds vaker negatief

  U kent waarschijnlijk wel het ‘langstlevende testament’. Bij het overlijden van de eerste ouder erft de langstlevende alle bezittingen...
  21-06-2021

 • Niets geregeld? Pech gehad!

  Een man en een vrouw kochten in 2008 gezamenlijk een huis. Zij werden ieder voor de helft eigenaar...
  d.d. 15-06-2021

 • Alleen de koper heeft bedenktijd

  Sinds enige jaren heeft een koper van een woning altijd nog een paar dagen om na te denken...
  d.d. 11-06-2021

 • Gaat de erfbelasting omhoog?

  De kabinetsformatie is in volle gang. Er zijn partijen die vinden dat de erfbelasting omhoog moet...
  d.d. 24-05-2021

 • Dat is pech, dak weg

  Op internet las ik dat in de recente storm een man net de sleutel van zijn huis gekregen had en amper drie uur later het dak eraf was gewaaid...
  d.d. 18-05-2021

 • Ieder een eigen testament

  Bij het bespreken van testamenten krijg ik van echtparen of samenwoners regelmatig de vraag waarom voor hen ieder een eigen testament moet worden opgemaakt...
  d.d. 27-04-2021

 • Waar ligt de grens?

  Regelmatig krijgen wij de vraag hoe men weet waar de eigendomsgrens ligt.
  d.d. 23-04-2021

 • Haastige spoed is zelden goed

  De woningmarkt is overspannen. Huizenprijzen blijven stijgen en mensen overbieden elkaar. De verleiding is groot om snel toe te happen...
  d.d. 19-04-2021

 • Denk aan uw pensioen

  Vast en zeker heeft u wel eens ergens de kreet gehoord of gelezen: “Denk om uw pensioen.”...
  d.d. 02-04-2021

 • Het stokje overnemen

  Zoals u eerder in dit blad heeft kunnen zien heeft mijn compagnon Dré Teeuwen onlangs zijn laatste column voor dit blad gepubliceerd...
  d.d. 18-03-2021

 • Snel pinnen, voordat de rekening wordt geblokkeerd!

  Wanneer iemand komt te overlijden dan worden de bankrekeningen van deze persoon meestal (tijdelijk) geblokkeerd.
  d.d. 01-03-2021

 • Mijn laatste column!

  Er is een tijd van komen en een tijd van gaan en die tijd van gaan is nu gekomen...
  d.d. 18-02-2021